The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network







Register or Log In To remove these advertisements.

Go Back   The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network > General Truck Forums > Engine & Drivetrain

Web 67-72chevytrucks.com


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-24-2014, 12:30 AM   #1
superlifted
Registered User
 
superlifted's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: farmington nm
Posts: 178
Did i break it

I am currently putting in my motor in my build. got it wired up and was filling to power steering pump when i noticed my electric fans were not working. i do not have a temp gauge hooked up yet. how do i know if i screwed up my motor by running it to hot. 350 cast iron black and heads radiator was full and no coolant boiled out with a 15 psi cap.l
superlifted is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2014, 02:44 AM   #2
crazy longhorn
Fabricate till you "puke"
 
Join Date: Jun 2002
Location: Ill
Posts: 9,245
Re: Did i break it

Quote:
Originally Posted by superlifted View Post
I am currently putting in my motor in my build. got it wired up and was filling to power steering pump when i noticed my electric fans were not working. i do not have a temp gauge hooked up yet. how do i know if i screwed up my motor by running it to hot. 350 cast iron black and heads radiator was full and no coolant boiled out with a 15 psi cap.l
How long did you run it? Also, does she misfire, or run "funky"? Longhorn
__________________
69 longhorn,4" chop,3/5 drop, 1/2 ton suspension/disc brakes,1 1/2" body drop,steel tilt clip, 5.3/Edelbrock rpm intake/600 carb, Hooker streetrod shorties,2 1/2" exhaust/ H pipe/50's Flows , 6 spd Richmond trans,12 bolt/ 3.40 gears....
crazy longhorn is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2014, 08:45 AM   #3
superlifted
Registered User
 
superlifted's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: farmington nm
Posts: 178
Re: Did i break it

On and off over 20 minutes. Nothing funky as far as firing. It was idling while I filled the power steering
superlifted is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2014, 08:51 AM   #4
geezer#99
Registered User
 
geezer#99's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bowser
Posts: 11,981
Re: Did i break it

Is it a fresh new never run motor or does it have a few miles on it.
If it didn't puke out of the rad it'll be fine.
geezer#99 is online now   Reply With Quote
Old 06-24-2014, 12:20 PM   #5
truckster
Senior Member
 
truckster's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Orem, Utah
Posts: 6,028
Re: Did i break it

If it ran on an off for 20 minutes, are you sure it even got the coolant temp hot enough to turn the fans on? I doubt you've done any damage at this point.
truckster is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
cooling, hot

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1997-2020 67-72chevytrucks.com